Miten Hyvinkään Palloseura onnistui sähköisessä varainhankinnassa? 

Hyps logo

Hyvinkään Palloseura

Hyvinkään Palloseura (HyPS) on hyvinkääläinen urheiluseura. Yli 60-vuotisen historiansa aikana HyPS on tuottanut laadukasta, suunnitelmallista ja positiivista jalkapallotoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. HyPSissä on noin 1000 pelaajaa ja se on vuodesta 1986 asti järjestänyt alle 11-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Euroliigaa, johon osallistuu vuosittain noin tuhat junioria.Miten kampanja eteni

HyPS joutui keskeyttämään seuran urheilu- ja harrastetoiminnan koronan takia 12.3.2020. Keskeytymisen takia HyPSin talous oli vaakalaudalla, eikä se voinut tehdä tavanomaista varainhankintaa, joka perustui suurelta osin osallistumismaksuihin ja kahviomyyntiin. Seura tarvitsi tavan tehdä varainhankintaa sähköisesti, jotta seuran toimintaan saadaan varoja.

Varainhankkija.fi-palvelun avulla HyPSin oli helppo ja riskitöntä kokeilla sähköistä varainhankintaa, koska se on maksuton ja varainhankinnan hallinta onnistuu helposti netissä. Sähköisen palvelun avulla HyPSillä oli mahdollisuus houkutella kannattajansa kahvioista verkkokauppaan. Kannattajat ottivat innokkaasti käyttöön etenkin Storytelin ilmaisen kokeilujakson, josta HyPS ansaitsi 5€ per kokeilujakso. Nyt HyPS käyttää Varainhankkija.fi-palvelua sähköiseen varainhankintaan.

Varainhankkija.fi auttoi HyPSiä aloittamaan vaivattomasti sähköisen varainhankinnan. Heidän tavoitteensa varainhankinnan tekemiseen on nyt mahdollista ja helpompaa kuin ikinä aiemmin. HyPS keräsi alle 2 kuukaudessa yli 1000 euroa täysin sähköisesti.

Hyvinkään Palloseura (HyPS) on hyvinkääläinen urheiluseura. Yli 60-vuotisen historiansa aikana HyPS on tuottanut laadukasta, suunnitelmallista ja positiivista jalkapallotoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. HyPSissä on noin 1000 pelaajaa ja se on vuodesta 1986 asti järjestänyt alle 11-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Euroliigaa, johon osallistuu vuosittain noin tuhat junioria.Kommentti

Janne Bruun
Toiminnanjohtaja, Hyvinkään Palloseura (HYPS)

”Keräsimme palvelun kautta yhdessä viikonlopussa hieman yli 500 euroa, käytännössä yhdellä somepostauksella. Sen jälkeen myyntiä on tullut nollamarkkinoinnilla pari sataa lisää ja lopulta summa ylitti 1000 euroa. Summa ei ole ratkaiseva, mutta hyvin helpolla saimme tuon summan kokoon. Suosittelen Varainhankkija.fi-palvelua muillekin seuroille.”Miksi HyPS valitsi Varainhankkija.fi-palvelun?

1. Helppo ja riskitön kokeilla
2. Pienellä vaivalla merkittäviä tuottoja
3. Varainhankintaa on helppo tehdä


Miten HyPS käytännössä kampanjoi

HyPS: 1. viesti

Hyvinkään Palloseuran ensimmäinen kampanjapostaus noudatteli normaaleja seuran reaktiomääriä.

Tällä postauksella seuraajat saivat ensimmäisen kerran tietoonsa, että HyPSillä on varainhankintakampanja menossa.

Mutta vasta toinen postaus sai ihmiset kunnolla liikkeelle ja tuottoa seuralle. Katso alta.

HyPS 2. viesti

Hyvinkään Palloseura onnistui aktivoimaan seuraajansa kampanjan toisella postauksella. Tässä vaiheessa suurin osa seuraajista oli jo tietoisia meneillään olevasta kampanjasta ensimmäisen postauksen ansiosta.

Postaus tavoitti yli 10 kertaisen määrän heidän normaaliin postaukseen verrattuna.

Toinen postaus itsessään oli onnistunut, koska sen ydinviesti on selkeä:

  1. Kyllä me tästä selviämme – Tunteisiin vetoava syy kampanjalle
  2. Mitä seuraajat saavat tukemalla
  3. Miten tukeminen tapahtuu
  4. Tehostaa ydinviestiä kuvallaVerotus – Miten Varainhankkija.fi-palkkiot huomioidaan verotuksessa?

Käymme artikkelissa läpi, miten yleishyödyllisten yhteisöjen (yhdistykset, urheiluseurat yms.) tulojen veronalaisuutta arvioidaan sekä miten Varainhankkija.fi-palvelun palkkiot huomioidaan yhteisöjen verotuksessa.

Artikkelissamme esitetään verottajan ohjeistukseen sisältyvä Tukisopimus-kohta, jonka alle katsomme Varainhankkija.fi-palvelun kuuluvan. Näin ollen palvelusta saadut palkkiot ovat pääsääntöisesti ryhmille verovapaata tuloa.

Katso tarkempi ohjeistuksemme artikkelistamme 👉UUsimmat artikkelit


Täytä sähköpostiosoitteesi, niin saat oman varainhankintakaupan kokeiltavaksi: